11:48 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  39590

  Patinatoarea rusă Alexandra Trusova, de două ori campioană mondială la patinaj artistic junior, a fost filmată efectuând o săritură cvadruplă, foarte dificilă, care nu a mai fost efectuată niciodată într-o competiție de patinaj artistic feminin.

  BUCUREŞTI, 17 oct – Sputnik. Alexandra Trusova, în vârstă de 16 ani, de două ori campioană mondială la patinaj artistic junior, a postat pe contul ei de Instagram un videoclip care o arată efectuând o săritură cvadruplă în timpul unei sesiuni de antrenament.

  Vezi această postare pe Instagram

  O postare distribuită de Sasha Trusova (@avtrusova) pe

  O săritură cu rotaţie cvadruplă, numită uneori şi Cvadruplă Rittberger după inventatorul acesteia, este o săritură pe care niciun patinator nu a efectuat-o vreodată într-o competiție.

  Acesta este un nou salt cvadruplu pentru Trusova, care a reuşit până acum şi alte sărituri foarte dificile, inclusiv în competiție, precum cvadruplu toe, lutz, flip și salchow.

  În mai, Trusova a părăsit grupul antrenorului Eteri Tutberidze pentru a urma şcoala lui Evgeni Plushenko, de două ori campion olimpic.

  O patinatoare care iubește săriturile complicate

  Alexandra Trusova este cunoscută pentru pasiunea ei pentru sărituri complicate. În septembrie 2018, ea a devenit prima patinatoare de sex feminin din lume care a efectuat un lutz cvadruplu în competiția ISU Junior Grand Prix de patinaj artistic din Kaunas, Lituania.

  În octombrie 2019, Trusova a câștigat medalia de aur la competiţia de patinaj artistic Skate Canada Grand Prix. Patinatoarea a fascinat experții cu performanțele sale și cu trei salturi cvadruple (cvadruplu lutz, combinație cvadruplă-toe-loop și cvadruple-toe-toe loop).

  Tematic

  Regina rafinamentului: patinatoarea rusă Zagitova, „campioană olimpică a stilului”
  Prima mare victorie a Rusiei la Jocurile Olimpice: aur și argint la patinaj artistic
  Un carosabil transformat, din capriciul iernii, în pistă de patinaj. VIDEO
  Tagurile:
  patinaj artistic

  Știrile Zilei