10:37 30 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.55
 • USD17.24
 • RUB0.23
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19190

  Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a anunţat parafarea unei înţelegeri între guvernul de la Caracas şi Moscova pentru achiziţionarea a 10 milioane de vaccinuri ruseşti Sputnik-V.

  BRUXELLES, 16 nov - Sputnik. Nicolas Maduro a făcut anunțul achiziționării vaccinului din Rusia ieri, în cadrul unui eveniment oficial la Caracas, difuzat la televiziunea naţională.

  "Am garantat peste 10 milioane de vaccinuri pentru primul trimestru al anului viitor (...) Venezuela va fabrica de asemenea vaccinul rusesc în laboratoarele sale", a declarat Maduro în cadrul evenimentului.

  Potrivit preşedintelui Maduro, delegaţia ministerială care se află în această săptămână în Rusia şi care este condusă de vicepreşedinta venezueleană Delcy Rodriguez are ca obiectiv principal "să ajungă la acorduri privind vaccinul".

  "Vom garanta producţia vaccinului şi vom securiza aprovizionarea începând din ianuarie", a declarat Delcy Rodriguez, prezentă la ceremonia prezidenţială.

  Guvernul venezuelean dă asigurări că a reuşit să oprească înmulţirea îmbolnăvirilor în Venezuela, ţară de 30 de milioane de locuitori care numără oficial 96.933 de cazuri confirmate şi 848 de decese din martie şi până acum.

  La începutul lunii octombrie, Venezuela a primit un stoc din vaccinul rusesc Sputnik-V pentru a face teste clinice în rândul a circa 2.000 de voluntari, printre care şi fiul preşedintelui, Nicolas Maduro Guerra.

  Tot în octombrie, Maduro a afirmat că vaccinarea va începe între decembrie şi ianuarie.

  Tematic

  Venezuela vrea să recupereze aurul blocat de Marea Britanie pe fondul pandemiei de Covid
  Venezuela şi-a menifestat solidaritatea faţă de Belarus: „Am fost supuşi aceluiaşi atac”
  Maduro, lecție dură pentru Bruxelles: ”Ajunge! Aveți 72 de ore pentru a părăsi Venezuela!”
  Tagurile:
  Rusia, vaccin, Venezuela

  Știrile Zilei