10:17 30 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.55
 • USD17.24
 • RUB0.23
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15350

  Vaccinul EpiVacCorona împotriva COVID-19, dezvoltat de centrul de cercetare rus Vector, se află acum în faza III a studiilor clinice post-înregistrare, a declarat marți șeful Rospotrebnadzor, Serviciul Federal Rus pentru Protecția Drepturilor Consumatorului.

  BUCUREŞTI, 17 nov – Sputnik. „Vaccinul EpiVacCorona pe bază de antigeni peptidici a fost [înregistrat] la 13 octombrie, iar studiile post-înregistrare de fază III sunt în desfășurare”, a anunţat Anna Popova în cadrul unui forum online despre noile date științifice privind COVID-19, potrivit Sputnik France. 

  La mijlocul lunii octombrie, Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva coronavirusului, EpiVacCorona, care a fost dezvoltat de centrul de cercetare Vector.

  Este planificat ca EpiVacCorona să fie introdus în circulația civilă la 1 ianuarie 2021, conform datelor din certificatul de înregistrare a vaccinurilor publicat în registrul de stat al medicamentelor.

  Pe 11 august, Rusia a înregistrat primul vaccin COVID-19 din lume, Sputnik V, care a fost dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleia cu sprijinul Fondului de Investiții Directe din Rusia (RDIF).

  Tematic

  Marea Britanie ar putea avea un vaccin Covid 19 în decembrie
  Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
  1,5 mil. doze vaccin rusesc Sputnik V, produse în decembrie
  Triplă lovitură asupra pandemiei: Rusia testează al treilea vaccin
  Venezuela cumpără 10 milioane de doze de vaccin din Rusia
  Tagurile:
  COVID-19, vaccin

  Știrile Zilei