09:48 30 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.55
 • USD17.24
 • RUB0.23
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  21860

  Consiliul Federației din Rusia a primit adresarea lui Putin privind dislocare trupelor de menținere a păcii în Nagorno-Karabak.

  Karabakh, RKN, Martakert.
  © Sputnik / Асатур Есаянц
  CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Adresarea lui Vladimir Putin privind folosirea trupelor ruse de menținere a păcii în Nagorno-Karabah a fost recepționată de către Consiliul Federației, a confirmat pentru RIA Novosti președintele comitetului pentru legislația constituțională, Andrei Klisaș.

  El a spus că este vorba de un contingent care deja a fost identificat de Vladimir Putin.  

  Andrei Klisaș a mai spus că în acest caz este necesar acordul Legislativului rus pentru că este vorba de o situație militară operativă, ci de o acțiune planificată pentru câțiva ani.   

  Andrei Klisaș a mai spus că mandatul forțelor ruse de menținere a păcii în Nagorno-Karabah este preconizat pentru o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit ulterior.

  Deja comitele de profil ale Consiliului Federației s-au întrunit într-o ședință închisă, la care au recomandat Legislativului rus să-și dea acordul la dislocarea trupelor ruse de menținere a păcii în Nagorno-Karabah, așa cum a propus președintele Vladimir Putin.

  Amintim că anterior șefii de stat ai Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului au adoptat o declarație comună privind încetarea focului. Potrivit acestui document făcut public de președintele Vladimir Putin, din data de 10 noiembrie are loc încetarea totală a focului, Azerbaidjan și Armenia rămân pe pozițiile ocupate și fac schimb de prizonieri. Și în Nagorno-Karabah sunt dislocate forțele de menținere a păcii din Federația Rusă.

   

  Tematic

  Misiunea de pace în Karabah: Rusia și-a asumat o grea povară
  Venezuela cumpără 10 milioane de doze de vaccin din Rusia
  Clinton publică planul Americii pentru lume: Vești bune pentru Rusia
  Tagurile:
  Karabah, Vladimir Putin

  Știrile Zilei