15:23 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  379221

  Vladimir Putin a prelungit sancțiunile de răspuns împotriva Occidentului, iar guvernul are sarcina de a asigura punerea în aplicare a măsurilor.

  BUCUREȘTI, 21 nov - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a extins măsurile restrictive impuse ca răspuns la sancțiunile occidentale. Decretul corespunzător a fost publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  După cum se arată în document, contra-sancțiunile vor fi în vigoare până la 31 decembrie 2021. Guvernul are sarcina de a asigura punerea în aplicare a măsurilor de realizare decretului și, dacă este necesar, să facă propuneri pentru a modifica validitatea restricțiilor.

  Decretul intră în vigoare la data semnării.

  Rusia a introdus măsuri restrictive împotriva țărilor occidentale în august 2014. Acest lucru a fost ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei asupra situației din Ucraina și din jurul Crimeei. În special, este interzis importul anumitor tipuri de produse agricole, materii prime și produse alimentare din SUA, țările UE, Canada , Australia și alte țări în Rusia. Ulterior, embargoul a fost extins în Albania, Muntenegru, Islanda, Liechtenstein și, din 2016, în Ucraina. Interdicția include carne, cârnați, pește și fructe de mare, legume, fructe, produse lactate.

  Pe măsură ce sancțiunile occidentale persistă, Rusia își extinde răspunsul.

  Tagurile:
  Occident, Vladimir Putin, Sancțiuni

  Știrile Zilei