07:02 25 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.29
 • USD17.48
 • RUB0.23
 • RON4.37
 • UAH0.62
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  480101

  Rusia a testat o nouă rachetă anti-balistică, relatează departamentul de informații și comunicații al Ministerului Apărării din Rusia.

  Apărarea rusă a anunțat că a testat o nouă rachetă anti-balistică și a publicat imagini video.

  Proiectilul a fost lansat de la baza de testare Sary-Chagan (Kazahstan) și și-a distrus ținta cu precizia necesară. Lansarea a fost efectuată de către o unitate de apărare antiaeriană și anti-balistică a Forțelor Aerospatiale ruse.

  Generalul Andrei Demine, comandantul primei armate antiaeriene și anti-balistice a Forțelor Aerospatiale din Rusia, a raportat că „o serie de teste au confirmat în mod clar caracteristicile” noii rachete.

  Lansarea rachetei balistice Topol-M
  Министерство обороны РФ

  Cele mai recente informații din Apărarea Rusă privind noile teste de rachete de la Sary-Chagan datează de la sfârșitul lunii octombrie 2020. Tragerile anterioare au avut loc în iunie și iulie 2019, precum și în februarie, iulie, august și decembrie 2018 și în noiembrie 2017.

  Rachetele sunt destinate, probabil, să protejeze Moscova

  După unul dintre aceste teste, directorul Centrului de analiză a comerțului cu arme, Igor Korochenko, a declarat pentru Sputnik că punerea în funcțiune a acestei noi rachete va spori semnificativ capacitățile sistemului de apărare antiaeriană din Moscova și din regiunea industrială Centru.

  Expertul consideră că racheta 53T6M este destinată să înlocuiască rachetele anti-balistice folosite la sistemul A-135 desfășurat în jurul Moscovei.

  Aceste informații nu au fost confirmate oficial.

  Tagurile:
  Video, rachetă antibalistică, rachet, test, Rusia

  Știrile Zilei