02:31 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  36792

  Pandemia de coronavirus nu a dus la o recesiune critică a economiei ruseşti datorită măsurilor de sprijin aplicate de guvern, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

  BUCUREŞTI, 24 dec – Sputnik. În ciuda dificultăților, toți indicatorii macroeconomici au rămas stabili, iar țara a continuat să implementeze proiecte majore de infrastructură în acest an, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin joi în cadrul unei întruniri cu guvernul.

  „Am prevenit o contracție critică, ce ar fi putut încetini considerabil economia rusă”, a spus Putin, adăugând că guvernul a implementat măsuri de sprijin sistemice pentru sectoarele-cheie. „Am reușit să rezolvăm problema protejării populației în general”, a adăugat preşedintele, citat de RT

  Putin a spus anterior că guvernul a cheltuit 4,6 trilioane de ruble (însemnând aproximativ 62 de miliarde de dolari) pentru a-și sprijini cetățenii și a menține economia pe linia de plutire în mijlocul pandemiei. Măsurile de sprijin pentru companii au inclus reprogramarea plăților fiscale, emiterea de subvenții și condiții speciale pentru împrumuturi, printre alte programe.

  © Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

  Economia rusă a înregistrat o redresare puternică în trimestrul al treilea, dar o scădere anul acesta. Totuşi, se așteaptă să fie într-o stare mai bună decât cea din majoritatea țărilor europene. Conform celor mai recente previziuni ale Băncii Mondiale, se estimează că Produsul Intern Brut al Rusiei va scădea cu patru procente anul acesta în loc de scăderea, estimată anterior, de cinci procente.

  În acelaşi timp, se așteaptă ca PIB-ul UE să se contracte cu aproximativ șapte și jumătate la sută în 2020, iar economia Zonei Euro urmează să se contracte cu 7,8 la sută.

  Tagurile:
  Vladimir Putin

  Știrile Zilei