21:00 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (203)
  14852

  Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a decis să se vaccineze cu vaccinul rusesc anti COVID-19, Sputnik V.

  CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Vladimir Putin a hotărât să se vaccineze cu Sputnik V. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, scrie RIA Novosti. 

  „A spus că se va vaccina, a luat această decizie dar a așteptat până la încheierea tuturor formalităților”, a spus Peskov.

  Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a declarat anterior că vaccinul Sputnik V, este sigur și eficient pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani. Potrivit acestuia, acest lucru a fost demonstrat după examinare. Institutul Gamalei a dovedit că vaccinul rusesc ”Sputnik V” este eficient în peste 91% din cazuri.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Михаил Климентьев

  În luna august, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamalei. Acesta a fost numit „Sputnik V”. Vaccinul se bazează pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și verificată, ale cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa efectelor adverse pe termen lung.

  După cea de a treia analiză intermediară a datelor studiului vaccinului, ”Sputnik V” a demonstrat o eficiență de peste 91%, însă în ceea ce privește prevenirea cazurilor grave  acest indicator ajunge la 100 de procente.

  Rusia a lansat deja un program de vaccinare voluntară la începutul lunii decembrie, începând vaccinarea cu grupurile de populație cele mai vulnerabile. Vaccinul rusesc este administrat și el în două doze la o diferență de 21 de zile, iar autoritățile sanitare din Rusia au îndemnat pe cei care se vaccinează să se abțină de la alcool timp de două luni înainte și după imunizare.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (203)

  Tematic

  Putin i-a răspuns lui Sandu privind retragerea contingentului militar din Transnistria
  Video - Putin a îndeplinit visul unui băiat: Iată ce a făcut
  Putin, despre principalele sarcini ale serviciilor speciale ruse
  Tagurile:
  Vladimir Putin

  Știrile Zilei