12:32 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  13242

  Ministerul rus de Externe a declarat ca Moscova nu are nicio îndoială cu privire la implementarea cu succes a gazoductului Nord Stream 2 , în ciuda presiunii SUA asupra partenerilor europeni ai Gazprom.

  BUCUREȘTI, 13 ian - Sputnik. Moscova nu are nicio îndoială cu privire la implementarea cu succes a gazoductului Nord Stream 2 , în ciuda presiunii SUA asupra partenerilor europeni ai Gazprom , data finalizării depinde de mulți factori, a declarat Oleg Tyapkin, directorul celui de-al treilea departament european al Ministerului de Externe al Rusiei, într-un interviu acordat RIA Novosti.

  „Momentul exact al finalizării construcției depinde de mulți factori, inclusiv, din câte înțeleg eu, condițiile meteorologice ... Încă nu avem dubii cu privire la implementarea cu succes a Nord Stream 2, în ciuda presiunii crescânde din partea autorităților SUA asupra afacerilor din Europa de Vest, parteneri ai „Gazprom.” Destul de recent, cancelarul german Angela Merkel a spus că poziția guvernului german în sprijinul NS-2 rămâne neschimbată. Noi plecăm de la acest lucru ”, a subliniat diplomatul.

  "La rândul lor, companiile ruse sunt hotărâte să îndeplinească acordurile comerciale semnate, inclusiv cu multe companii germane", a adăugat Tyapkin.

  Nord Stream 2 presupune construirea a două șiruri de conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania . Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele Unite au impus sancțiuni asupra conductei în decembrie 2019, în urma cărora Elveția Allseas a fost forțată să oprească instalarea.

  Cu toate acestea, la 1 ianuarie, Senatul SUA a votat în favoarea bugetului de apărare din anul fiscal 2121, depășind veto - ul președintelui Donald Trump asupra legii . Bugetul apărării, în special, prevede extinderea sancțiunilor împotriva Nord Stream 2. În special, documentul extinde sancțiunile și pentru organizațiile care au furnizat servicii de testare, inspecție sau certificare. Compania norvegiană DNV GL a anunțat deja că va înceta toate activitățile de verificare a conductei de gaz și nu va putea să o certifice.

  Tematic

  Alternativa pentru Germania susține Nord Stream-2
  Nava de instalare a țevilor ”Nord Stream-2”, mai aproape de locul lucrărilor
  Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa
  Tagurile:
  Moscova, Nord Stream 2

  Știrile Zilei