08:56 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  24271

  Premierul Federației Ruse, Mihail Mișustin, a dezvăluit când va intra în circulația civilă cel de-al treilea vaccin anti-COVID-19.

  BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Ministerul Sănătății al Federației Ruse a primit documentele necesare pentru înregistrarea vaccinului împotriva coronavirusului, dezvoltat de către  Centrul Ciumakov. Luna viitoare, preparatul urmează să intre în circulația civilă. Premierul rus, Mihail Mișustin, a declarat acest lucru marți, scrie ziarul "Izvestia".

  "Aceasta este a treia realizare a oamenilor noștri de știință. În luna următoare, va intra și ea în circulația civilă. Acest lucru va permite extinderea vaccinării și o va face mai accesibilă, astfel vor fi protejate încă și mai multe persoane de coronavirus", a afirmat el.

  Premierul Federației Ruse a cerut, de asemenea, ca toate măsurile necesare să fie luate, astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să aștepte mult timp pentru vaccinare.

  "Este important să organizăm procesul [de vaccinare în masă] astfel încât oamenilor să le fie confortabil și să nu fie nevoiți să aștepte mult", a spus Mișustin.

  Pe 21 ianuarie a devenit cunoscut faptul că cel de-al treilea vaccin rusesc, dezvoltat de către Centrul Ciumakov, ar putea intra în circulația civilă în martie 2021.

  În august, Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea virusului COVID-19, creat de către Centrul Gamalei. A fost numit "Sputnik V". Din decembrie 2020, preparatul este utilizat pentru vaccinarea populației nu numai în Rusia, ci și în multe alte țări străine.

  Ulterior, a fost înregistrat de către Rospotrebnadzor și vaccinul Centrului "Vector" – EpiVacCorona.

  Tematic

  Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
  Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
  Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”
  Tagurile:
  Mihail Mișustin

  Știrile Zilei