04:07 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  1154281

  Șef al Consiliului de Securitate și fost director al Serviciului Federal de Securitate (FSB), Nikolai Patrușev, spune ce se află în spatele cazului Navalnîi

  Alexei Navalnîi
  © Sputnik / Михаил Воскресенский
  BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Declarații ferme ale șefului Consiliului de Securitate și fost director al FSB, Nikolai Patrușev – opozantul Alexei Navalnîi este folosit de Occident pentru a destabiliza situația internă a Rusiei.

  Patrușev a răspuns ziarului Moscova Argumenti i Fakti, întrebat fiind despre reacția Ucrainei la protestele pro Navalnîi. După cum se știe, în ultimele zile, Kievul și-a exprimat sprijinul pentru ”activistul anticorupție” încarcerat.

  ”Occidentul are nevoie de acest  ”lider” (Navalnîi, n.n.) pentru a destabiliza situația din Rusia, pentru răsturnări sociale, greve și noi Maidane”, a declarat Patrușev.

  Patrușev spune că ”vedem din exemplul Ucrainei la ce poate duce acest lucru”, subliniind că, practic, e o țară care și-a pierdut independența.

  ”Oamenii care conduc Ucraina au făcut aceste declarații în detrimentul intereselor propriilor lor cetățeni”, consideră Patrușev, consemnează Russia Today.

  Vladimir Putin discută cu studenții ruși în regim de videoconferință
  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Fostul șef al FSB a amintit de încălcările grave „repetate” ale legislației rusești ale opozantului, menționând că ”merită să fie tras la răspundere pentru activitățile sale ilegale”.

  Reamintim că Navalnîi a fost arestat preventiv pe 18 ianuarie, imediat după aterizarea pe teritoriul Rusiei, fapt care îi fusese anunțat anterior și opozantului.

  Activistul este acuzat că a încălcat condițiile unei pedepse cu suspendare de trei ani și jumătate pe care a primit-o în 2014, după ce a fost găsit vinovat de delapidarea a 30 de milioane de ruble (400.000 de dolari) de la două companii, inclusiv marca franceză de produse cosmetice Yves Rocher.

  Tagurile:
  Alexei Navalny

  Știrile Zilei