08:23 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  18472

  Lipsa accesului la vaccin împotriva COVID-19 în țările sărace reprezintă o amenințare globală, consideră președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Lipsa accesului la vaccinul împotriva coronavirusului într-un șir de state ar putea deveni o amenințare mondială comună, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un discurs rostit în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

  Заседание Высшего Евразийского экономического совета
  © Sputnik / Алексей Никольский

  “Observăm că vaccinarea în masă este accesibilă astăzi, mai întâi de toate, cetățenilor din țările dezvoltate, în timp ce sute de milioane de oamenii de pe planetă sunt privați chiar și de speranța de a primi o astfel de protecție. În practică, o astfel de inegalitate poate presupune o amenințare comună”, a spus Putin.

  El a menționat că “epidemia se va prelungi, se va păstra, inclusiv focarele ei incontrolabile”. “Ea nu are frontiere, pentru infecție și pandemie nu există granițe, iată de ce trebuie să tragem niște concluzii din situația curentă, să propunem măsuri, îndreptate spre sporirea eficienței sistemului de monitorizarea a manifestărilor unor astfel de boli, a evoluțiilor unor astfel de situații”, a adăugat liderul rus.

  Tematic

  Kremlinul a dezvăluit detaliile conversației dintre Putin și Biden
  Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start
  Vladimir Putin, mesaj clar și ferm pentru Joe Biden și SUA, chiar de la prima convorbire
  Tagurile:
  vaccin, Vladimir Putin

  Știrile Zilei