02:42 12 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.93
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (177)
  333121

  Când campania de vaccinare va fi în mare parte încheiată în Rusia, 100 de milioane de doze de vaccin Sputnik V vor putea fi livrate către UE în al doilea trimestru al anului 2021, a anunțat vineri Fondul rus de Investiții Directe (RFPI).

  BUCUREŞTI, 29 ian – Sputnik. După ce campania vaccinării va fi finalizată în Rusia, 100 de milioane de doze de vaccin Sputnik V pot fi livrate către UE în al doilea trimestru al anului 2021, vaccinul fiind supus procesului de aprobare de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a anunțat vineri Fondul de Investiții Directe (RFPI) din Rusia.

  Acest număr de doze va fi suficient pentru a fi vaccinate 50 de milioane de persoane, se arată în comunicat, citat de Sputnik France.

  ​Vaccinul rusesc în Europa

  Vaccinul rusesc Sputnik V este deja înregistrat în 15 țări, iar documentele necesare au fost depuse către EMA pentru revizuire.

  Primul pas în aprobarea vaccinului rusesc anti-Covid-19 Sputnik V în UE este programat pentru sfârșitul lunii ianuarie, a declarat anterior șeful RFPI, Kirill Dmitriev. Aceasta va fi consultarea științifică menționată. Cererea de autorizare a utilizării de urgență a fost depusă de RFPI pe 22 decembrie.

  Conform unei directive europene din 2001, „statele membre pot autoriza temporar distribuirea unui medicament neautorizat ca răspuns la răspândirea suspectată sau confirmată de agenți patogeni, toxine, agenți chimici sau radiații nucleare”.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (177)

  Tematic

  Sputnik V va fi autorizat în 25 de state în următoarele săptămâni
  În Cehia se discută despre achiziția Sputnik V
  Sputnik V va ajunge în februarie în Ungaria
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, Rusia, Sputnik V

  Știrile Zilei