04:59 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  21673

  Publicația Lancet subliniază că vaccinul rusesc și-a demonstrat înalta eficiență, imunogenitatea și siguranță.

  CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Rezultatele studiilor clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, publicate de revista Lancet, demonstrează în mod convingător siguranța și eficiența lui, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  Revista științifică Lancet, a publicat marți rezultatele celei de-a treia etapă a studiilor clinice ale Sputnik V, care confirmă siguranța și eficiența vaccinului, aceasta fiind de 91,6 la sută.Vaccinul oferă o protecție deplină în cazurile grave de îmbolnăvire cu COVID-19.

  “Este un articol foarte important care demonstrează destul de convingător siguranța și eficiența vaccinului rusesc, în afară de aceasta, probabil, confirmă justețea urgentării înregistrării acestui vaccin în Federația Rusă”, a declarant Peskov.

  Campania de vaccinare în Rusia a demarat în luna decembrie: atunci preparatul era administrat unei anumite categorii a cetățenilor ruși. Președintele Vladimir Putin a dispus vaccinarea în masă din 18 ianuarie.

  În prezent în Rusia este posibilă vaccinarea împotriva coronavirusului cu preparatul ”Sputnik V. Acesta a fost dezvoltat de Centrul Gamalei în cooperare cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI), în baza platformei adenovirusului uman. Preparatul a devenit primul vaccin înregistrat din lume împotriva COVID-19.

  De la începutul lui martie este disponibil și vaccinul Centrului Vektor – EpiVakKorona, iar la începutul lui aprilie va fi posibilă utilizarea “Kovivak”, al Centrului Ciumakov, în cazul în care va fi înregistrat în februarie, a declarat anterior șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova.

  În ianuarie, vicepremierul Tatiana Golikova a anunțat că în primul trimestru al anului în instituțiile medicale vor ajunge peste 17 milioane de doze ale vaccinului împotriva COVID-19. Acest lucru va permite vaccinarea a peste 20 de milioane de cetățeni ruși.

  Tematic

  Georgia și-a deschis frontierele pentru cei vaccinați, Europa privește spre ”Sputnik V”
  România pe dinafară: primul transport de vaccinuri Sputnik V ajunge în Ungaria
  Mexicul a aprobat de urgență utilizarea vaccinului rusesc „Sputnik V”
  Tagurile:
  Sputnik V

  Știrile Zilei