02:27 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (161)
  671173

  Grupul rus de stat Rostec a anunțat, într-un comunicat, începutul dezvoltării echipamentului de luptă al viitorului soldat de a patra generație, care îl va înlocui pe cel de a treia generație Sotnik.

  BUCUREŞTI, 5 feb – Sputnik. Grupul rus Rosteh a emis un comunicat de presă în care anunță începerea dezvoltării echipamentului de luptă al viitorului soldat de a patra generație. Cercetarea și dezvoltarea au fost inițiate de Ministerul Apărării din Rusia.

  © Sputnik / Евгения Новоженина

  Potrivit documentului, în efort se angajează Grupul Kalashnikov, Institutul Central pentru Cercetare în Inginerie Mecanică de Precizie și alte companii, pentru ca echipamentele să poată fi utilizate până în 2035.

  „Rosteh are capacităţi notabile în dezvoltarea armelor avansate. Echipamentul de a patra generație este un sistem în primul rând nou, care necesită o privire spre viitor. Acesta va concentra cele mai recente realizări ale complexului militar-industrial rus, inclusiv noi sisteme de protecție și supraviețuire, echipamente robotice și sisteme integrate de schimb de informații. Dezvoltarea unui astfel de echipament necesită un volum mare de studii științifice. Astăzi facem primii paşi pentru a stabili cerințele tactice și tehnice”, a declarat Beckhan Ozdoyev, director industrial al Rostec, citat de Sputnik France

  Până la sfârșitul anului 2020, Rosteh a furnizat deja armatei ruse peste 300.000 de echipamente de luptă Ratnik de generația a doua. Compania lucrează în prezent la a treia generație de echipamente Sotnik (Ratnik-3), unele dintre elemente fiind deja testate.

  Тема:
  Industria militară rusă (161)

  Tematic

  Prin ce este interesant forumul internațional Army-2020 din Rusia
  În Rusia se creează un consorțiu al producătorilor echipamentelor 5G
  În Rusia au început testările singurului tanc ușor plutitor din lume
  Tagurile:
  Rosteh

  Știrile Zilei