04:03 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  22291

  Critica adresată Rusiei de către Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate Josep Borrell, pe care a făcut-o la întoarcerea la Bruxelles, contrastează cu discursurile sale de la Moscova, a declarat Ministerul rus de Externe.

  CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. În urma vizitei sale la Moscova din 4-6 februarie, Borrell a menționat pe blogul său că Rusia se îndepărtează tot mai mult de Uniunea Europeană, anunță RIA Novosti

  Potrivit comisarului european, pentru acest lucru poartă vina Rusia, care „percepe valorile democratice ca pe o amenințare existențială”.

  Mai devreme însă, la Moscova, Borrell a spus că există domenii în care Rusia și Uniunea Europeană pot și ar trebui să coopereze, iar Bruxelles-ul, potrivit oficialului, susține dialogul cu Moscova, în ciuda dificultăților în relații.

  Ministerul rus de Externe a remarcat că „a fost surprins să ia cunoștință de evaluările lui Borrell cu privire la rezultatele vizitei, care contrastează puternic cu declarațiile sale făcute la conferința de presă de la Moscova”.

  "Partea rusă a comentat rezultatele negocierilor la o conferință de presă în prezența lui și a avut toate ocaziile de a face imediat propria evaluare, ceea ce a făcut", a declarat Ministerul de Externe. Diplomația rusă a adăugat că „nimeni nu l-a limitat nici în timp, nici în format”.

  Ministerul de Externe a presupus că Borrell a făcut astfel de declarații, deoarece la Bruxelles i s-a explicat cum să pună accentele.

  "Dar atunci acest lucru nu face decât să confirme cum și cine formează de fapt politica UE", a concluzionat instituția. 

  Borrell a vizitat Moscova în perioada 4-6 februarie. Comisarul european s-a întâlnit cu ministrul de Externe Serghei Lavrov, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor obștești rusești.

  Tagurile:
  Bruxelles, Moscova

  Știrile Zilei