03:12 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  22441

  FMI prognozează o accelerare a redresării economiei Rusiei pe la mijlocul acestui an, într-un raport publicat recent.

  BUCUREȘTI, 9 feb – Sputnik. Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează o accelerare a redresării economiei Rusiei la mijlocul acestui an, în special, în contextul diminuării riscurilor legate de COVID-19, reiese dintr-un raport al Fondului, dedicat Rusiei.

  “Se așteaptă ca redresarea curentă (a economiei n.r.) să se accelereze spre mijlocul anului 2021, când cel de-al doilea val al pandemiei se va diminua, vaccinurile împotriva COVID-19 vor deveni accesibile pe scară largă, iar reducerea producției de petrol se va relaxa treptat, în conformitate cu acordul OPEC+”, se menționează în document.

  FMI mai adaugă că economia rusă, care s-a redus anul trecut cu 3,1 la sută, fiind mult mai stabilă decât multe alte state cu o economie în curs de dezvoltare. Totodată, în ianuarie, Fondul prognoza o contracție a economiei ruse cu 3,6 la sută în 2020.

  “Distribuirea trimestrială nu este accesibilă deocamdată. Datele pozitive legate de producția industrială din luna decembrie, în special, în industria de prelucrare, presupun că în cel de-al patrulea trimestru economia nu s-a redus, în ciuda prognozelor Fondului”, adaugă FMI.

  În noul său raport FMI oferă prognoze ale evoluției economiei Rusiei pentru următorii ani, care au rămas neschimbate, comparativ cu cele publicate la finele lui ianuarie. Astfel, Fondul se așteaptă la o creștere a PIB-ului Rusiei cu 3 la sută în 2021 și cu 3,9 la sută în 2022.

  În același timp, Fondul remarcă existența unei incertitudini semnificative pentru perspectivele economiei rusești, inclusiv din cauza riscurilor unor efecte colaterale ale măsurilor restrictive legate de pandemie în țările care sunt parteneri comerciali cheie. Riscurile geopolitice umbresc perspectivele economiei Ruse, consideră Fondul.

  “Pe de altă parte, existența unui vaccin eficient a diminuat riscurile unei pandemii de lungă durată și, probabil, efectul încrederii și acumularea cererii vor duce la o recuperare mult mai convingătoare decât s-a presupus, după ameliorarea pandemiei. În toate acestea, momentul cheie va fi implementarea eficientă a vaccinului”, concluzionează FMI.

  Tematic

  FMI știe cum va salva lumea: riscăm o sărăcie mai mare
  Nou șef FMI pentru România – vine din cea mai ostilă țară UE!
  FMI, date îngrijorătoare despre România. Autoritățile, vinovate?
  FMI a îmbunătățit prognozele creșterii economice a Rusiei
  Tagurile:
  Rusia, Economie, FMI

  Știrile Zilei