17:09 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  220101

  Ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a enumerat condițiile pentru un dialog de succes cu Uniunea Europeană.

  BUCUREȘTI, 12 feb - Sputnik. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a numit condițiile pentru un dialog de succes cu Uniunea Europeană.

  „Dacă vor să lucreze omenește, <...> atunci pe baza respectului reciproc, a neintervenției reciproce în treburile interne, a interacțiunii pe subiecte în care sunt interesați ei și noi. Rezultatul unor astfel de conversații nu poate fi decât un echilibru de interese, și nu consimțământul nostru pentru ceva oferit de ei ", a spus el pe canalul YouTube Soloviev Live.

  Anterior, diplomatul a spus că Moscova este pregătită să întrerupă relațiile cu Bruxellesul, dacă partenerii europeni vor fi inițiatorii.

  În această săptămână, Uniunea Europeană a anunțat că ar putea introduce noi sancțiuni antirusești. Acest lucru s-a întâmplat după revenirea de la Moscova a șefului diplomației europene, Josep Borrell, în opinia căruia Rusia „nu a fost la înălțimea așteptărilor” și „nu a devenit o democrație modernă”.

  Pe lângă conflictele din Ucraina și Transnistria, precum și situația din Belarus, cauza tensiunii a fost arestarea lui Alexei Navalny și reținerea protestatarilor la mitinguri necoordonate din 23 și 31 ianuarie.

  În Rusia, colegii europeni au fost sfătuiți să nu se amestece în treburile interne ale altor țări și să se ocupe de propriile lor probleme.

  Tagurile:
  UE, Rusia, Serghei Lavrov

  Știrile Zilei