11:32 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  2 0 0

  Institutul Central de Cercetare în Epidemiologie al Rospotrebnadzor a dezvoltat primul sistem de testare din lume pentru detectarea tulpinii "britanice" de coronavirus. Acest lucru a fost raportat pe site-ul instituției.

  CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Testul privind detectarea tulpinii „britanice” a coronavirusului fost înregistrat. Se spune că testările efectuate pe probele clinice cu mutație "britanică" confirmată au demonstrat acuratețea ridicată a acestor sisteme de testare.

  Noua tehnologie, așa cum a menționat Rospotrebnadzor, permite crearea reactivilor pentru detectarea oricăror mutații ale coronavirusului, precum și a altor infecții care necesită testare în masă.

  La mijlocul lunii decembrie 2020, a devenit cunoscut faptul că o nouă mutație a coronavirusului SARS-CoV-2 a apărut în Marea Britanie. Ulterior, autoritățile britanice au raportat că se răspândește mai repede și că necesită, din partea populației, respectarea mai minuțioasă a măsurilor de carantină.

  Oamenii de știință nu au găsit nicio dovadă că noua tulpină este mai letală sau mai susceptibilă de a provoca o decurgere mai severă a bolii. Cu toate acestea, o serie de țări, inclusiv Rusia, au suspendat zborurile către și din Regatul Unit.

  Șefa Rospotrebnadzorului, Anna Popova, a declarat că vaccinurile rusești vor fi eficiente împotriva noii tulpini a COVID-19.

  Tematic

  Rusia va putea produce rapid vaccinuri pentru mai multe tipuri de COVID-19
  Ce spun experții OMS despre ipoteza originii COVID-19 dintr-un laborator
  Infecțiile și decesele de Covid au scăzut pentru prima oară de la începutul pandemiei
  Tagurile:
  Rusia

  Știrile Zilei