03:33 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (161)
  575182

  Ministerul Apărării din Rusia a postat o înregistrare video cu un test al sistemului modernizat de detectare timpurie a rachetelor balistice, care va fi în curând dotat cu radare noi.

  BUCUREŞTI, 16 feb – Sputnik. Un videoclip cu testarea sistemului rusesc de avertizare anti-rachetă, actualizat recent, a fost încărcat pe canalul oficial de YouTube al Ministerului Apărării din Rusia.

  Secvența arată cum statul major primește informații despre lansarea unei rachete. Coordonatele locației de lansare sunt afișate pe un ecran uriaș.

  „Atenție! A fost detectat un grup de obiecte asemănătoare țintelor!”, indică un mesaj.

  Pe 14 februarie, Serghei Boiev, constructor șef al sistemului de avertizare timpurie (SPRN) și directorul general al grupului Vympel, a anunțat că testele pentru omologarea SPRN au fost finalizate în decembrie 2020, potrivit Sputnik France

  Sistemul rus de avertizare timpurie

  Sistemul de avertizare timpurie din Rusia a sărbătorit, pe 14 februarie, 50 de ani de la înfiinţare. A fost comemorată punerea în funcțiune, în 1976, a primului radar conceput pentru detectarea lansărilor de rachete balistice intercontinentale din nord-vest. În 50 de ani, sistemul a trecut prin mai multe modernizări.

  În prezent, sistemul procesează date despre traiectoria rachetelor pentru a putea alerta posturile de comandă publice și militare, dacă este necesar. De asemenea, analizează informații pentru sistemul de apărare antirachetă din Moscova și studiază datele referitoare la obiectele spațiale, potrivit Ministerului Apărării.

  Primul nivel al sistemului cuprinde o constelație de sateliți, iar al doilea, o rețea de radare terestre, în principal radare trans-orizont de clasă Voronezh.

  Astăzi, șapte astfel de radare sunt operaționale: nu departe de Sankt Petersburg, în regiunile Kaliningrad, Irkutsk și Orenburg, precum și în teritoriile Krasnodar, Krasnoiarsk și în Altai. Un nou radar este în construcție în regiunea Murmansk. În 2021, Rusia intenționează, de asemenea, să finalizeze construcția unui radar în Republica Komi.

  Тема:
  Industria militară rusă (161)

  Tematic

  Dezvăluire: SMS care pregătește racheta Iskander de start
  Revoluție tehnologică – de ce Rusia are nevoie de racheta «Burevestnik»
  Rusia a efectuat lansări ale rachetei Țirkon în Marea Albă
  SUA și România au lansat rachete în apropierea Crimeii
  Rusia a efectuat lansări de antrenament a rachetelor cu rază lungă de acțiune
  Tagurile:
  Rusia

  Știrile Zilei