14:28 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  19760

  După o primă fază încununată de succes, Rusia începe să testeze la nivel internațional vaccinul „ușor” anti-Covid „Sputnik Light”. Cel puțin 3.000 de ruși și 3.000 de cetățeni din Emiratele Arabe Unite vor fi vaccinați.

  BUCUREŞTI, 18 feb – Sputnik. Studiile clinice internaționale pentru vaccinul Sputnik Light împotriva Covid-19, cu doză unică, au început joi, 18 februarie, la Moscova, a declarat primarul capitalei ruse.

  „Astăzi lansăm studiile clinice internaționale pentru vaccinul Sputnik Light. Dezvoltat de centrul Gamaleia, acesta își propune să elimine principalul dezavantaj al Sputnik V, și anume prezența a două componente care sunt administrate pe parcursul a câteva săptămâni. Va trebui să mergeți la spital o singură dată pentru a primi vaccinul. Imunitatea va începe să se formeze o săptămână mai târziu și va atinge nivelul maxim la patru săptămâni după vaccinare”, a declarat Serghei Sobianin, primarul Moscovei, citat de Sputnik France

  Potrivit primarului Moscovei, aproximativ 6.000 de persoane vor participa la studiile acestei variante de vaccin, printre care 3.000 de ruși și 3.000 de cetățeni ai Emiratelor Arabe Unite. Persoanele imunizate vor fi supuse monitorizării medicale timp de șase luni.

  În ceea ce privește rezultatele primei faze a studiilor Sputnik Light, Sobianin a spus că toți oamenii vaccinați au dezvoltat imunitate împotriva Covid-19. „Organismul tolerează medicamentul ca pe un vaccin obișnuit”, a adăugat acesta.

  Fondul rus de investiții directe (RFPI) a anunțat anterior că finanțează studiile clinice pentru Sputnik Light. Molecula ar putea constitui o soluție temporară eficientă pentru multe țări, la vârful curbei infecțiilor, au declarat reprezentanţii fondului.

  Nivelul de protecție al Sputnik Light poate ajunge la 85%, potrivit directorului RFPI, Kirill Dmitriev. Imunitatea ar trebui să dureze trei sau patru luni la persoanele vaccinate, a declarat, la rândul său, Alexandre Guinzbourg, directorul Centrului de imunologie și microbiologie Gamaleia.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)

  Tematic

  Companiile germane negociază producerea vaccinului ”Sputnik V”
  RFPI: Unele state planifică provocări împotriva Sputnik V
  Deficitul de vaccinuri determină UE să se uite spre Sputnik V
  Canada: ”Sputnik V”, un triumf al Rusiei
  Croația vrea să cumpere vaccinul rusesc ”Sputnik V” fără să mai aștepte după UE
  Slovacia este cea de-a treia țară UE care vrea să utilizeze Sputnik V
  Tagurile:
  Rusia, Sputnik V

  Știrile Zilei