02:51 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  13651

  Autoritățile de profil din Rusia a anunțat data la care va fi înregistrat cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat în țară.

  CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Înregistrarea vaccinului ”KoviVak” dezvoltat de Centrul ”Ciumakov” este așteptată pe 20 februarie, anunță site-ul stopcoronavirus.fr (стопкоронавирус.рф), citat de RIA Novosti.

  ”Înregistrarea vaccinului este așteptată pe 20 februarie 2021”, potrivit comunicatului.
  Anterior, vicepremierul Federației Ruse Tatiana Golikova a declarat că înregistrarea vaccinului  Centrului ”Ciumakov” împotriva COVID-19 va avea loc, cel mai probabil, la mijlocul lunii februarie, iar producerea lui ar putea începe la sfârșitul lunii martie curent.

   

  Este planificată testarea în masă a preparatului ”KoviVak” al Centrului ”Ciumakov”, după faza a doua de studii, la care vor participa trei mii de voluntari.

  ”Încheierea studiilor în cea de a doua fază este planificată pentru începutul anului 2021. Ulterior, este planificată testarea de anvergură a preparatului asupra a trei mii de voluntari”, este menționat în comunicat.

  Amintim că, în luna august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccinul din lume împotriva COVID-19, creat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI). Preparatul a primit denumirea de „Sputnik V”. Vaccinarea presupune administrarea a două componente a preparatului, la un interval de trei săptămâni.

  Mai târziu, autoritățile din Rusia au înregistrat cel de al doilea vaccin anti-COVID-19, ”EpiVakKorona”, dezvoltat de centrul „Vector”.

   

  Tematic

  Facebook va bloca postările care vor răspândi informații negative despre vaccin
  Nepotul lui Kennedy, sceptic cu privire la vaccin, eliminat de pe Instagram
  Pfizer a rămas în urmă cu 10 milioane de doze de vaccin
  Tagurile:
  Sputnik V, Rusia

  Știrile Zilei