17:47 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  22442

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat rapoartele mass-media privind pregătirea noilor sancțiuni împotriva Rusiei.

  CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitrii Peskov, a comentat rapoartele mass-media privind pregătirea noilor sancțiuni împotriva Rusiei de către Statele Unite și Uniunea Europeană.

  "Uitați-vă, noi nu știm încă despre ce sancțiuni au scris de fapt Bloomberg și alții. Repet încă o dată: noi totuși sperăm că, să spunem așa, o viziune "sănătoasă" a situației va prevala în rândul interlocutorilor noștri și nu vom continua să mergem pe calea acestei presiuni a sancțiunilor, care de fapt și-a demonstrat în mod repetat ineficacitatea", a spus el.

  Cu o zi înainte, Bloomberg a raportat că măsurile pe care le pregătește Bruxelles-ul nu vor afecta, cel mai probabil, marii antreprenori ruși, întrucât  Europa "se teme să ardă toate podurile cu Moscova", dar oficialii și organizațiile ar putea deveni ținta lor. Pentru a intra în vigoare, aceste măsuri trebuie să fie susținute de toate cele 27 de state membre ale UE.

  Anterior, Bruxelles-ul, a spus că ar putea introduce noi sancțiuni antirusești. Acest lucru s-a întâmplat după vizita lui Josep Borrell la Moscova, în opinia căruia, Rusia "nu a fost la înălțimea așteptărilor" și "nu a devenit o democrație modernă". Motivul creșterii tensiunii, printre altele, a fost numită înlocuirea pedepsei cu suspendare cu una reală în cazul lui Alexei Navalnîi.

  Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a menționat că Moscova este pregătită să înceteze relațiile cu UE dacă aceasta din urmă va impune sancțiuni care vor crea riscuri pentru economia țării. De asemenea, partenerilor europeni li s-a recomandat să nu intervină în afacerile interne ale altor țări și să se ocupe de propriile lor probleme. În același timp, partea rusă a subliniat că nu va iniția niciodată o astfel de ruptură și ar dori să dezvolte cooperarea cu Uniunea Europeană.

  Tematic

  Noi sancțiuni împotriva Rusiei: Cum distruge UE relațiile cu Moscova
  MAE rus a evaluat posibilitatea ca Occidentul să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei
  Efect opus: SUA s-au speriat pentru dolar din cauza propriilor sancțiuni
  Tagurile:
  UE, SUA, Kremlin

  Știrile Zilei