03:37 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  165111

  Centrul African de Control al Bolilor (CDC) a anunțat că Rusia dispune de 300 de milioane de doze de vaccin Sputnik V împotriva COVID-19 pentru Africa.

  BRUXELLES, 19 feb – Sputnik. Uniunea Africană (AU) a anunțat că Moscova a propus un pachet de finanţare Echipei Operative pentru Achiziţia Vaccinurilor (AVATT), și că cele 300 de milioane de doze de Sputnik V ar permite Africii să atingă obiectivul de imunizare a 60% din populaţie.

  Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
  РФПИ и Центр имени Гамалеи

  Directorul CDC, John Nkengasong, a arătat că vaccinul rusesc va fi disponibil din mai.

  Anunţul a fost făcut după ce CDC comunicase că distribuţia vaccinurilor anti-COVID-19 în Africa va începe săptămâna viitoare, iar Zimbabwe şi Senegal vor începe în curând campaniile de vaccinare.

  Conform celor mai recente date ale CDC, în Africa s-au înregistrat aproape 3,8 milioane de cazuri de contaminare cu coronavirus, adică 3,5% din totalul mondial, şi aproape 100.000 de decese în contextul epidemiei.

  Vaccinul rusesc Sputnik V este tot mai prezent în lume, ar utilizarea sa a fost deja aprobată în Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Republica Srpska (entitate din Bosnia și Herțegovina), Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Saint Vincent și Grenadine și Kazahstan.

  Tematic

  A murit un mare actor din Rusia, cunoscut pentru roluri în filme sovietice de referință
  Rusia lansează studii internaționale pentru vaccinul Sputnik Light, cu doză unică
  "Acesta va distruge totul": Cu ce urmează Pentagonul să "stăvilească" Rusia
  Tagurile:
  Sputnik V, Africa, Rusia

  Știrile Zilei