18:03 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  251152

  Rusia și Emiratele Arabe Unite se vor implica într-o întreprindere comună cu scopul de a proiecta un avion de pasageri hipersonic, care va fi disponibil în două versiuni: de opt și de 30 de locuri.

  BUCUREŞTI, 21 feb – Sputnik. Compania rusească de aeronautică unificată (OAK) și Fondul suveran al Emiratelor Arabe Unite Mubadala vor înființa o societate mixtă pentru a dezvolta un avion de pasageri hipersonic, a declarat ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov.

  Potrivit acestuia, proiectanții viitoarei aeronave intenționează să dezvăluie designul avionului până la sfârșitul anului 2021 şi începutul anului 2022.

  „Parametrii principali sunt, din câte știu, stabiliți la 80%: viteza va fi Mach 1,5-1,8. Este necesar să se țină cont de faptul că la o viteză de Mach 1,8, zborul nu poate dura mai puțin de patru ore”, a lămurit ministrul, citat de Sputnik France. 

  Aeronava va fi disponibilă în două versiuni: o versiune VIP cu opt locuri și o versiune pentru pasageri, de 30 de locuri, a adăugat Manturov.

  Anterior, preşedintele Vladimir Putin a propus dezvoltarea unui avion de pasageri hipersonic care să aibă la bază caracteristicile avionului strategic de transport de rachete Toupolev Tu-160. Grupul OAK a preluat această sarcină.

  Tematic

  Noul avion rusesc Iliuşin IL-114-300 – caracteristici, VIDEO
  Un avion cu 122 de pasageri, nevoit să aterizeze imediat după decolare: A cedat un motor
  Primul avion cu motor electric supraconductor, testat în Rusia - VIDEO
  Tagurile:
  Emiratele Arabe Unite, Rusia, Avion

  Știrile Zilei