16:51 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  250101

  Marea Britanie și Occidentul nu mai dispun de un drept moral de a influența discuțiile în domeniul respectării drepturilor omului, consideră senatorul rus, Konstantin Kosaciov.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Marea Britanie a identificat “autorii” încălcării drepturilor omului exclusiv din rândurile oponenților săi, însă Londra nu are o autoritate morală pentru astfel de discuții, a declarat agenției RIA Novosti președintele comisiei pentru afaceri internaționale al Senatului rus, Konstantin Kosaciov.

  Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Dominic Raab, intenționează să ceară ONU să ia măsuri împotriva unor încălcări “sistematice” ale drepturilor omului în Rusia.

  „Inițiativa lui Raab este cusută cu ață albă politică, nu există nicio tangență cu apărarea drepturilor omului. Au fost numiți oponenții Occidentului, oponenții Marii Britanii. În cazul dat, subiectul drepturilor omului este exploatat doar în calitate de un instrument al unei lupte geopolitice, nimic mai mult”, a declarat Kosaciov.

  Potrivit lui, există mai multe țări, care din perspectiva geopolitică sunt loiale Occidentului și care se bucură de o indulgență din partea Occidentului la capitolul respectării drepturilor omului în aceste țări.

  “E suficient să amintit statele Baltice, în care de zeci de ani necetățenii sunt privați de drepturi, precum și Ucraina, unde ultimele represalii în adresa partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” nu au nimic în comun cu democrația, supremația legii, nici cu drepturile omului”, a subliniat senatorul.

  În acest sens, consideră Kosaciov, “Occidentul, inclusiv Marea Britanie, nu mai au nicio autoritate morală, nici niște drepturi exclusive de a determina conținutul dezbaterilor internaționale în această sferă”.

  Tematic

  În Rusia a fost creată versiunea Android pentru Clubhouse
  Rusia și Emiratele Arabe Unite vor dezvolta împreună un avion de pasageri hipersonic
  SUA amenință Rusia cu aplicarea unor instrumente “văzute și nevăzute”
  Tagurile:
  Drepturile omului, Rusia, Marea Britanie, Konstantin Kosaciov

  Știrile Zilei