20:47 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  24580

  Renumitul producător rus de multă vreme nu se limitează doar la dezvoltarea armelor automate, sfera preocupărilor lui fiind mult mai vastă.

  BUCUREȘTI,22 feb - Sputnik. Concernul Kalașnikov va efectua lucrări de modernizare a rachetei ghidate de aviație Vikhr, care va începe în acest an, a declarat reporterilor serviciul de presă al întreprinderii Kalașnikov la expoziția de arme IDEX-2021.

  Kalașnikov
  © Sputnik / Рамиль Ситдиков

  "Din 2021, sunt planificate lucrări de dezvoltare pentru modernizarea rachetei ghidate Vikhr pentru a îmbunătăți toate caracteristicile tactice și tehnice", a declarat serviciul de presă.

  Producătorul a mai adăugat că Centrul Național pentru Ingineria Elicopterelor Kamov și Mil și Ministerul Apărării din Rusia au efectuat lucrări privind posibilitatea utilizării rachetei ghidate Vikhr-1 la distanțe de peste 8 kilometri. A fost confirmată și posibilitatea utilizării Vortex la o rază de acțiune de până la 10 kilometri.

  Vikhr este folosită pentru elicopterele de atac Ka-52 și avioanele de atac Su-25 pentru a distruge ținte blindate la sol, ținte de suprafață și aeriene.

  Tematic

  ”Kalașnikov” a prezentat caracteristicile tehnice ale automatului AM-17
  Meniu „militar”: spaghete S-300 și hot-dog Kalașnikov. Locul unde putem comanda bucatele
  SUA vor să producă arme Kalașnikov. Reacția concernului rus
  Tagurile:
  Concernul Kalașnikov

  Știrile Zilei