17:35 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9821

  De mai bine de 100 de ani, întregul spațiu post-sovietic sărbătorește o sărbătoare care întruchipează curajul, dăruirea, invincibilitatea spiritului, dragostea și devotamentul față de Patria-Mamă.

  CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a publicat o felicitare cu ocazia zilei de 23 februarie – Ziua Apărătorului Patriei.

  "De mai bine de 100 de ani această sărbătoare multinațională întruchipează curajul, dăruirea, invincibilitatea spiritului, dragostea și devotamentul față de Patria-Mamă. Această dată solemnă este populară în mod tradițional atât în ​​țara noastră, cât și peste hotarele ei. În mare parte datorită armatei și marinei, Patria noastră a reușit să supraviețuiască tuturor încercărilor la care a fost supusă, nu s-a închinat niciodată în fața dușmanilor", se spune în mesajul de pe pagina misiunii diplomatice pe rețelele sociale.

  Cuvintele "apărător al Patriei" pentru ruși sunt eroice, dar în același timp și tragice și sacre, a menționat ambasada.

  "Ne amintim bine sângerosul Marele Război pentru Apărarea Patriei, dureroasa aniversare a 80 de ani de la începutul căruia o onorăm anul acesta. 27 de milioane de compatrioți au devenit victime ale acelei tragedii și numai datorită eroismului poporului nostru am apărat Victoria. Ne amintim de acest test eroic, păstrăm amintirea evenimentelor din acei ani, rezistăm încercărilor furioase de a falsifica istoria și de a glorifica nazismul", adaugă sursa.

  Inițial, din 1922, această dată a fost sărbătorită anual ca Ziua Armatei Roșii, din 1946 – Ziua Armatei Sovietice, din 1949 până în 1992 – Ziua Armatei Sovietice și a Marinei.

  După prăbușirea Uniunii Sovietice, în Rusia, sărbătoarea se numește Ziua Apărătorului Patriei. De asemenea, ea este sărbătorită și în alte țări ale Comunității Statelor Independente.

  Tagurile:
  Ambasada rusă

  Știrile Zilei