05:10 07 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  380272

  Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat ultima declarație a Departamentului de Stat al SUA în privința Nord Stream 2.

  BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al MAE, Maria Zaharova, a comentat declarația Departamentului de Stat al SUA în care se afirmă că motivul contracarării Nord Stream 2 este geopolitica.

  Purtătorul de cuvânt al diplomației americane declarase mai devreme că Washingtonul este îngrijorat de creșterea influenței Rusiei prin construcția gazoductului, amintește Zaharova.

  “Germania declară de fiecare dată că acest proiect este profitabil pentru țară! Iar SUA declară de fiecare dată că economia și energetica nu trebuie politizate! Acum, cel care nu vrea politizarea economiei și energeticii, va ajuta pe cel căruia proiectul este convenabil din punct de vedere economic și energetic, să împiedice acest proiect?”, a scris Zaharova pe Facebook.

  Demnitarul a menționat că în acest fel “Departamentul de Stat a recunoscut că SUA subminează principiile de bază ale comerțului liber și al concurenței, supunând legile pieței propriilor interese geopolitice, acționând contrar voinței statelor suverane și împotriva intereselor cetățenilor statelor independente”.

  Tematic

  Zaharova: Uniunea Europeană nu a reușit să aranjeze Rusiei o "flagelare publică"
  Zaharova: Occidentul susține răspândirea fake news de către giganții IT
  Maria Zaharova denunță efectele și manevrele loviturii de stat care a zguduit regiunea
  Zaharova: manevrele SUA în Marea Neagră amenință pacea și stabilitatea
  Tagurile:
  Maria Zaharova

  Știrile Zilei