08:37 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  165100

  Șeful diplomației ruse a subliniat această tendință, vorbind la cea de-a 46-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

  CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Țările occidentale continuă să ignore impactul distructiv al sancțiunilor asupra exercitării drepturilor omului, Moscova consideră acest lucru o dorință de a profita de pandemie pentru a pedepsi așa-numitele guverne incomode, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

  "Din păcate, în ciuda pandemiei și a nevoii evidente de consolidare a eforturilor, unii colegi occidentali încă nu intenționează să-și revizuiască linia egoistă, să abandoneze abordările prin forță, metodele ilegitime de șantaj și presiune", a spus Lavrov, vorbind la cea de-a 46-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

  Serghei Lavrov
  © Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères

  El a menționat că partenerii occidentali au ignorat apelurile Secretarului General al ONU și ale Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului de a suspenda sancțiunile unilaterale în ceea ce privește furnizarea de alimente, medicamente și echipamente necesare pentru combaterea virusului și tranzacțiile financiare aferente.

  "Capitalele occidentale continuă să ignore în mod constant impactul distructiv al restricțiilor ilegale asupra exercitării drepturilor omului. Vedem acest lucru nu numai ca o politizare a problemelor umanitare, ci și ca o dorință de a folosi pandemia pentru a pedepsi așa-numitele guverne incomode", a subliniat ministrul.

  Tematic

  Lavrov a explicat condițiile normalizării relațiilor cu UE
  Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană
  Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
  Tagurile:
  Serghei Lavrov

  Știrile Zilei