02:15 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  664162

  Rusia trebuie să-și garanteze o dezvoltare durabilă a sectorului extracției de cărbune, chiar și în condițiile diminuării cererii pe piața mondială, a declarat Putin.

  BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. În dezvoltarea sectorului cărbunelui trebuie elaborate planuri atât pentru 3-4 ani, cât și pentru o perioadă lună, luând în considerație necesitățile altor state, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  Marți, Putin a convocat o ședință dedicate problemelor dezvoltării sectorului cărbunilor.

  “Astăzi voi propune să discutăm situația din domeniul industriei cărbunilor – una din sectoare-cheie al sistemului nostru energetic, important pentru dezvoltarea socio-economică a regiunilor țării noastre”, a spus Putin la deschiderea ședinței.

  Potrivit șefului statului rus, din 2017 extracția cărbunelui a depășit stabil 400 milioane de tone pe an, dintre care peste o jumătate este exportată, iar volumul exportului a crescut cu peste o treime în ultimii opt ani.

  “Pentru o dezvoltare durabilă trebuie să analizăm permanent situația de pe piață, să elaborăm strategii atât pentru următorii 3-4 ani, cât și pe termen lung, reieșind din provocările strategice și perspectivele pieței mondiale a cărbunelui”, a adăugat Putin.

  Potrivit liderului rus, e necesară garantarea unei dezvoltări sigure a regiunilor miniere din Rusia, chiar și în condițiile diminuării cererii în lume.

  Putin a menționat că în privința perspectivelor pe termen lung a pieței mondiale a cărbunelui există mai multe prognoze care vizează deceniul curent. Unele din acestea presupun o restrângere semnificativă a pieței, inclusiv din contul schimbărilor tehnologice a termocentralelor și utilizarea activă a surselor regenerabile.

  “În orice caz, trebuie să ne examinăm toate scenariile posibile, pentru a garanta o dezvoltare durabilă a regiunilor noastre miniere, chiar și în condițiile diminuării cererii la cărbune, în condițiile înrăutățirii conjuncturii internaționale”, a spus Putin.

  Tematic

  Viralul zilei: ”Sunt fată de miner și-s a naibii de mândră de asta!”
  Turcan a ”dat-o la pace” cu minerii: promisiuni și bani
  ”Ce e mizeria asta? Îi mint pe oameni” - Șoșoacă, reacție la Acordul Guvern – mineri
  Miron Cozma, fulminant: ”Cîţule! Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând!”
  Tagurile:
  Vladimir Putin

  Știrile Zilei