02:02 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19680

  Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, a fost propusă pentru poziția de membru a consiliului de directori al companiei ruse Rosneft.

  BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Guvernul Rusiei a înaintat pe fostul ministru al Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, în calitate de directorul independent în consiliul de directori al Rosneft, potrivit unei dispoziții publicate site-ul executivului rusesc.

  Sputnik V
  © Sputnik / Алексей Даничев

  “A se înainta în calitate de candidați pentru poziția de reprezentanți ai Federației Ruse în consiliul de directori și comisia de audit al societății publice de acțiuni “Compania Petrolieră Rosneft” (Moscova), conform anexei”, se menționează în document.

  În lista candidaților din partea guvernului Rusiei, în calitate de director independent este menționată și Karin Kneissl, fără indicarea funcției. Din 2017, până în 2019, aceasta a condus Ministerul Afacerilor Externe al Austriei. De asemenea, aceasta are titlul de doctor în drept. Kneissl nu face parte din actuala componență a consiliului de directori.

  De asemenea, în lista candidaților sunt prezenți vicepremierul Aleksandr Novak, consilierul președintelui rus, Maxim Oreșkin, șeful Rosneft, Igor Secin. În calitate de directori independenți sunt propuși: directorul executiv al Nord Stream 2 AG, Matthias Arthur Warnig, președintele consiliului de administrare Marcuard Holding Limited, Hans-Jörg Rudloff, președintele comitetului de acționari ai Nord Stream AG, Gerhard Schröder. Toți aceștia sunt membri ai actualului consiliu de directori ai Rosneft.

  Tematic

  Austria prelungește carantina până pe 24 ianuarie
  Austria, dispusă să devină o platformă de negocieri între SUA și Rusia
  Reguli noi pentru intrare în Austria, în contextul pandemiei COVID
  Moscova negociază cu companii din Austria producția Sputnik V
  Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer
  Tagurile:
  Rosneft, Rusia, Karin Kneissl

  Știrile Zilei