10:27 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  2602415

  Rusia nu se va lăsa așteptată și va răspunde în curând la sancțiunile SUA. Îi vom bucura în scurt timp – declară purtătorul de cuvânt al MAE, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Moscova nu se va lăsa așteptată în răspunsul ei la sancțiunile SUA, “îi vom bucura în curând”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  “De ce credeți că așteptăm? Nimeni nu se află în așteptare, la momentul actual avem altceva. În trecut nu am dezvăluit și nu am făcut publice măsurile de răspuns. Ei aprobat niște liste negre, am introdus și noi niște liste negre, fie i-am informat, fie le-am răspuns la întrebări… Însă, luând în considerație cum se comportă ei acum, publicând imediat toate aceste liste, cred că în curând îi vom bucura, lucrăm în această direcție”, a declarat Zaharova la postul de televiziune public din Rusia, fiind întrebată de reacțiile Moscovei la sancțiunile americane.

  Marți, Uniunea Europeană a anunțat impunerea unor sancțiuni împotriva a patru cetățeni ruși, pentru arestarea lui Aleksei Navalnîi, în cadrul noului regim global pentru încălcarea drepturilor omului. Ulterior, SUA au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei. În listele americanilor au fost incluse 14 organizației, sub pretextul “producției armelor biologice și chimice”. Totodată, sancțiunile SUA vizează unele persoane fizice și juridice, asupra cărora se aplică restricții de export și obținere de vize.

  Tematic

  Zaharova a comentat declarația diplomației SUA în legătură cu Nord Stream-2
  Zaharova a comentat apariția noțiunii de “terorism intern”
  Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"
  Tagurile:
  Maria Zaharova

  Știrile Zilei