00:45 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15750

  După cum a avertizat un specialist rus, consumul de cafea cu lapte rece sau cu smântână nu este recomandabil. De ce poate fi dăunător pentru sănătate.

  BUCUREŞTI, 7 mart – Sputnik. Cafeaua călduţă cu adaos de lapte sau smântână rece poate fi dăunătoare pentru sănătate, a declarat într-un interviu pentru Sputnik nutriționistul și gastroenterologul Nuria Dianova.

  Potrivit acesteia, diferite microorganisme se formează în băuturi la temperatura camerei. Deşi cafeaua neagră în general se poate consuma, fără a fi dăunătoare, este recomandabil să nu lăsați cafeaua cu lapte sau cu smântână pe masă sau în mașină pentru perioadă mai lungă de timp.

  „Umiditatea este cel mai optim mediu pentru dezvoltarea bacteriilor și microorganismelor. Dacă ați adăugat lapte în cafea, riscul reproducerii microorganismelor crește. Aşadar, o astfel de băutură trebuie băută în decurs de o oră”, a recomandat nutriţionista.

  Sfaturi de urmat

  De asemenea, potrivit specialistei, cafeaua neagră poate fi păstrată mai mult timp, dar este recomandabil să o păstrați în frigider odată ce s-a răcit.

  Ea a mai spus că mesele gata preparate pot fi păstrate la temperatura camerei timp de maximum două ore, iar apoi trebuie plasate în frigider.

  Tematic

  Important: cât îi va costa pe angajați pauza de cafea și de țigară în timpul programului
  Cardiolog: Câte cești de cafea poți consuma pe zi
  Cea mai tonifiantă cafea de vară
  Tagurile:
  Cafea

  Știrile Zilei