14:05 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  26951

  Declarația președintelui Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), legată de vaccinul rusesc Sputnik V, este cel puțin incorectă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. Declarația președintelui Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), Christa Virtumer-Hoche, care a comparat perspectiva aprobării de urgență a vaccinului Sputnik V în Austria cu o “ruletă rusească” este cel puțin incorectă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  Președintele Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), Christa Virtumer-Hoche, a comparat cu o ruletă rusească perspectiva aprobării de urgență a vaccinului Sputnik V în Austria, după exemplul Ungariei. Aceasta a menționat că deocamdată nu există date suficiente cu privite la persoanele vaccinate cu acest preparat.

  “În ceea ce privește această declarație regretabilă, din punctul nostru de vedere este cel puțin incorectă. Știm că RFPI a venit cu o anumită declarație în această privință, au fost întreprinse anumite acțiuni. Noi considerăm că această declarație, repet, cel puțin incorectă. Cererea pentru vaccin, procesul de vaccinare în multe state cu acest preparat arată  nivelul de solicitare și popularitatea acestui preparat”, a declarat Peskov, comentând declarațiile Christa Virtumer-Hoche.

  Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) demarase o expertiză continuă (rolling review) a dosarului de înregistrare a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)

  Tematic

  Rusia și OMS au discutat despre utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V
  O altă țară europeană a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V
  Politolog, despre cuvintele președintelui EMA privind vaccinul "Sputnik V"
  Tagurile:
  Sputnik V, Dmitri Peskov

  Știrile Zilei