10:26 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  10351

  Există anumite tentative de a politiza subiectul vaccinului rusesc Sputnik V, în special în Europa, susține purtătorul de cuvâtn al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  CHIȘINĂU, 15 mar – Sputnik. Tentative de politizare a utilizării vaccinului rusesc împotriva coronavirusului există, inclusiv în Europa, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

  Vaccinul ”Sputnik V”
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  De asemenea, oficialul a atras atenția asupra faptului că președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a pronunțat întotdeauna împotriva politizării subiectului vaccinului. Peskov a mai adăugat că sarcina comunității internaționale este vaccinarea cât mai rapidă a unei părți necesare a populației pentru a pune capăt pandemiei.

  “Președintele Putin s-a pronunțat întotdeauna împotriva transformării acestui subiect într-un instrument al politicienilor responsabili și a unor provocatori. Cu regret, observăm existența unor astfel de tentative. Auzim multe declarații, inclusiv din statele europene – afirmații care sunt destul de nereușite”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

  Potrivit lui, o astfel de situație “nu împiedică în niciun fel activitatea responsabilă și sistemică a savanților ruși, și a reprezentanților Rusiei, care răspund la cererea mondială tot mai mare la acest vaccin”.

  Totodată, Peskov a subliniat că cererea pentru vaccinul rusesc depășește la ora actuală oferta.

  “Simplul fapt că există o cerere enormă pentru vaccinul rusesc, este enormă, fără nicio exagerare, cererea depășește semnificativ oferta, pe care o pot asigura capacitățile de producție, forțând Fondul Rus pentru Investiții Directe să lucreze extrem de intens”, a menționat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse.

  Peskov a subliniat că anume RFPI este însărcinat cu stabilirea relațiilor internaționale, pentru a răspunde la cererile mondiale pentru preparatul rusesc.

  “Într-adevăr, Fondul muncește zi și noapte. Desigur, din partea Fondului și guvernului, președintele primește zilnic rapoarte despre starea lucrurilor, având o înțelegerea clară că o prioritate rămâne continuarea vaccinării rușilor”, a menționat Peskov, fiind întrebat în ce măsură președintele controlează personal procesul de autorizare și distribuire a vaccinului în afara țării.

  Tematic

  Va procura Moldova vaccinul rusesc „Sputnik V”? Ce spune Maia Sandu
  Dodon: Echipa lui Sandu a făcut presiune să nu fie înregistrat vaccinul „Sputnik V”
  Serbia începe producția de Sputnik V din luna mai
  Tagurile:
  Sputnik V, Dmitrii Peskov

  Știrile Zilei