22:49 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  1063164

  Kremlinul a venit cu o reacție de răspuns la declarațiile liderilor țărilor occidentale despre „amenințarea rusească”

  BUCUREȘTI, 16 mart - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitrii Peskov, a comentat noua strategie de apărare și politică externă a Marii Britanii , care, potrivit rapoartelor mass-media, enumeră Rusia drept una dintre principalele amenințări.

  "Desigur, o astfel de atitudine de confruntare nu poate provoca decât regret și chiar îngrijorare", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

  Potrivit acestuia, această abordare nu are nicio legătură cu starea reală a lucrurilor.

  "Rusia nu a fost și nu este inamicul nimănui, nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. Dimpotrivă, așa cum a spus președintele Putin în repetate rânduri, susținem normalizarea și dezvoltarea unor relații bune și reciproc avantajoase cu toate țările, ne dorim relații bune ", a concluzionat Peskov.

  Articolul Sunday Times a indicat că prim-ministrul britanic, Boris Johnson, va prezenta în această săptămână o imagine de ansamblu cuprinzătoare pe probleme de securitate, apărare și politică externă. În document, Rusia este numită „cea mai mare amenințare” la scară națională. Acest lucru ar fi cauzat de „frecvente incursiuni agresive” în spațiul aerian britanic și de presupusa voință a Moscovei de a „lichida disidenții” în Regatul Unit.

  La începutul lunii martie, ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat că relațiile dintre cele două țări se află într-un punct înghețat. El a reamintit că, în ultimii ani, Londra a menținut un curs anti-rusesc prin creșterea presiunii și sancțiunilor.

  Tematic

  Kremlinul a comentat declarațiile scandaloase ale președintelui EMA
  Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
  Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden despre Crimeea
  Tagurile:
  Occident, Rusia

  Știrile Zilei