04:16 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  824363

  Maria Zaharova a comentat articolul al ambasadorului Ucrainei în Germania, Andrey Melnik, care cere Berlinului să „facă eforturi pentru„ a întoarce Crimeea Ucrainei.

  Пресс-служба президента Украины
  BUCUREȘTI, 18 mart - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat articolul ambasadorului Ucrainei în Germania, Andrey Melnik, care cerea Berlinului să „facă eforturi pentru„ a întoarce Crimeea Ucrainei ", ea amintind că Berlinul este responsabil de asigurarea faptului ca Kievul să-și îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul acordurilor de la Minsk.

  Anterior, ambasadorul Melnik a scris într-un articol pentru Berliner Zeitung că RFG are „datoria morală” de a juca un rol decisiv în problema Crimeii, deoarece este responsabilă față de Ucraina de violența național-socialiștilor, care în societatea germană de astăzi nu este obișnuit să ne amintim. "Datoria morală a Republicii Federale vine din responsabilitatea istorică a Germaniei față de Ucraina pentru tirania nazistă. Germania a ocupat de două ori Crimeea prin mijloace militare în secolul trecut ", a scris Melnik în articol.

  „De când ambasadorul ucrainean a cerut„ responsabilitatea morală ”a Berlinului, nu ar fi trebuit să-și lase gândul, ca întotdeauna, subdezvoltat. Ar fi trebuit să le reamintească prietenilor săi germani că Germania nazistă a ocupat Crimeea, care făcea parte din Rusia / RSFSR , și dacă acest lucru este ceea ce datorează, apoi Moscovei, nu Kievului ", a scris Zaharova pe Facebook .

  Potrivit acesteia, dacă „vorbim despre responsabilitatea morală modernă a Berlinului față de Kiev, ar fi mai bine să o atribuim sprijinului pentru lovitura anticonstituțională din Ucraina, eșecul conducerii ucrainene de a-și îndeplini obligațiile care îi revin în temeiul acordurilor de la Minsk , încălcarea libertății de exprimare și încălcarea drepturilor popoarelor indigene. "

  "Întrucât Berlinul demolează similare și departe de primele aluzii istorice ale ambasadorului ucrainean, înseamnă că putem să le dezvoltăm și noi? Am auzit. O vom face", a adăugat ea.

  Tematic

  Maria Zaharova: Rusia nu participă la cursa politică pentru vaccinuri
  Maria Zaharova a povestit ce este mai important în funcția de diplomat
  Moscova, „vinovată” de problemele cu AstraZeneca? Răspunsul ironic al Mariei Zaharova
  Tagurile:
  Maria Zaharova

  Știrile Zilei