10:59 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  535161

  ”Totul este trist cu Marea Britanie. Problema ambițiilor imperiale nu s-a dus nicăieri. Există ambiții, dar nu există nici o bază sub ele. Mai mult, baza, din păcate, este putredă și putredă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 18 mart - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a văzut ambiții imperiale în planurile Marii Britanii de a dezvolta arme strategice.

  "În general, totul este trist cu Marea Britanie. Problema ambițiilor imperiale nu s-a dus nicăieri. Există ambiții, dar nu există nici o bază sub ele. Mai mult, baza, din păcate, este găunoasă și putredă", a spus Zaharova în emisie al postului de radio Vesti FM.

  Potrivit acesteia, Londra „încearcă să pună o față bună unui joc rău”, încercând să-și recapete statutul de țară puternică.

  Guvernul britanic a publicat marți o strategie de apărare și politică externă în care a anunțat o creștere fără precedent a cheltuielilor de apărare și intenționează să mărească numărul de focoase nucleare la 260. În același timp, în anii 2010, autoritățile au promis să reducă arsenalul de la 225 la cel puțin 180 de unități.

  Anterior, șeful adjunct al departamentului, Alexander Grushko, a declarat pentru RIA Novosti că planurile Marii Britanii reprezintă un pas către subminarea stabilității strategice; pare „foarte ciudat” pe fondul acordului dintre Rusia și Statele Unite pentru extinderea reducerii strategice a armelor. 

  Tematic

  Maria Zaharova a povestit ce este mai important în funcția de diplomat
  Zaharova a comentat apariția noțiunii de “terorism intern”
  Moscova, „vinovată” de problemele cu AstraZeneca? Răspunsul ironic al Mariei Zaharova
  Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"
  Maria Zaharova: Rusia nu participă la cursa politică pentru vaccinuri
  Tagurile:
  Marea Britanie, Maria Zaharova

  Știrile Zilei