11:58 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  944332

  Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a povestit cum șeful biroului Comitetului pentru afaceri externe al Comitetului Central al PCC, a reacționat la atacul părții americane în cadrul primelor discuții dintre SUA-China din Alaska.

  BUCUREȘTI, 19 mart - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a povestit cum Yang Jiechi, șeful biroului Comitetului pentru afaceri externe al Comitetului Central al PCC, a reacționat la atacul părții americane în timpul negocierilor SUA-China din Alaska, care a avut loc joi.

  „Să ne întoarcem la preferatul meu - cum ar trebui să„ ne așezăm ”în fața americanilor atunci când încearcă în mod deliberat să-și umilească partenerul”, a scris Zaharova pe pagina sa de Facebook.

  "Știm. Acum, Yang Jiechi a arătat lumii întregi că și chinezii știu:" Credem că veți respecta eticheta diplomatică elementară. Trebuie să ne clarificăm poziția acum! Permiteți-mi să spun un lucru: nu aveți dreptul să spuneți în fața Chinei că începeți să vorbiți cu China dintr-o poziție de forță! "Așa a răspuns el la o altă grosolănie americană", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

  Reuniunea de joi a început cu critici ascuțite asupra Chinei din partea secretarului de stat Anthony Blinken și a consilierului american pentru securitate națională Jake Sullivan, interlocutorii lor au dat un răspuns detaliat la aceste discursuri. Mai târziu, Politico, citând un oficial de rang înalt al administrației SUA, a raportat că SUA a acuzat China că „lucrează pentru public” și că a încălcat protocolul la o întâlnire la nivel înalt. Potrivit acestuia, au fost de acord să facă declarații scurte de două minute la început de către fiecare oficial de rang înalt, dar partea chineză a încălcat protocolul.

  Tematic

  Zaharova, despre decizia Londrei de a crește potențialul nuclear
  Moscova, „vinovată” de problemele cu AstraZeneca? Răspunsul ironic al Mariei Zaharova
  Zaharova a răspuns apelului ambasadorului ucrainean în Germania de a „întoarce” Crimeea
  Tagurile:
  SUA, China, Maria Zaharova

  Știrile Zilei