01:18 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  17561

  Cetățenii ruși vor putea raporta operativ prin intermediul unor platforme digitale despre pericolul de a fi arestați peste hotare.

  BUCUREȘTI, 23 mart – Sputnik. În Rusia este dezvoltat un sistem care va permite cetățenilor ruși să anunțe operativ prin intermediul unei platforme despre pericolul de a fi arestați peste hotare, a anunța șeful comisiei Consiliului Federației pentru apărarea suveranității de stat, Andrei Klimov.

  În cadrul unui briefing organizat la AIP Rossiya Segodnya, senatorul a fost întrebat cum sunt contracarate tentativele de a reține ilegal cetățenii ruși peste hotare, menționându-se că o astfel de practică există în SUA.

  “Dezvoltăm acum un sistem care va permite compatrioților noștri să semnaleze rapid prin intermediul unor platforme digitale despre existența unor astfel de amenințări”, a declarat parlamentarul.

  Senatorul a reamintit că Rusia și-a sporit fondul din care este finanțată consilierea juridică a cetățenilor ruși.

  În opinia lui Klimov, pentru soluționarea acestei probleme “este nevoie de o cooperare cu societatea civilă, în sensul bun al cuvântului, inclusiv cu cele din SUA”. Totodată, în conlucrarea cu alte state în această problemă, e nevoie de a lua în considerație particularitățile acestor țări, consideră el. “Trebuie să perfecționăm activitatea serviciilor noastre consulare”, a adăugat parlamentarul.

  Tematic

  EMA va trimite experți în Rusia, care să verifice datele legate de Sputnik V
  Spitalele din Rusia au primit Sputnik V care nu are nevoie de temperaturi scăzute
  Lavrov, despre distrugerea relațiilor cu Rusia de către Uniunea Europeană
  Tagurile:
  Rusia

  Știrile Zilei