18:34 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  193121

  Peste 73 la sută din ruși susțin o eventuală blocare a platformei Twitter în cazul în care aceasta va refuza să răspundă la somațiile autorităților ruse de eliminare a unor informații cu conținut periculos.

  BUCUREȘTI, 23 mart – Sputnik. Majoritatea rușilor consideră o eventuală blocare a Twitter, în cazul în care platforma nu va elimina informațiile cu conținut periculos, mai curând una justificată, relevă datele unui sondaj realizat de Centrul Rus pentru Studierea Opiniei Publice (VȚIOM).

  Twitter
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  Potrivit studiului, 73 la sută din ruși consideră justificate măsurile Roskomnadzor de blocare a accesului utilizatorilor la Twitter peste o lună, în cazul în care platforma nu va elimina informațiile cu conținut periculos. În același timp, 27 la sută din respondenți au o poziție diametral opusă.

  Totodată, se menționează că 77 la sută din respondenți consideră acuzațiile aduse de Roskomnadzor în adresa Twitter sunt întemeiate, iar 23 la sută – că sunt injuste.

  Sondajul VȚIOM-Sputnik a fost efectuat pe 18 martie, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 1,6 mii de persoane cu vârsta de peste 18 ani. Pentru eșantion selectat rata de eroare nu depășește 2,5 la sută, cu o probabilitate de 95 la sută.

  Pe 10 martie Roskomnadzor a redus viteza de accesare a Twitter pe teritoriul Rusiei pentru 100% de dispozitive mobile și 50 la sută de dispozitive staționare și a amenințat cu o blocare totală în cazul în care platforma nu va respecta legislația rusă.

  Agenția rusă a expediat peste 28 mii de solicitări cu privire la eliminarea unor postări cu conținut periculos, care nu au fost îndeplinite.

  Vicedirectorul Roskomnadzor, Vadim Subbotin, a declarat pe 16 martie că instituția în decurs de o lună va urmări reacția Twitter, iar deciziile ulterioare vor fi luate în funcția de acțiunile administrației rețelei de socializare.

  Tematic

  Twitter a blocat contul femeii care cerea ajutor în timpul unui incendiu
  Twitter aplică duble standarde – reacţii după postarea lui Nancy Pelosi
  Polonia urmează modelul Rusiei și anunță o lege împotriva cenzurii Twitter și Facebook
  Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
  Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
  Rusia restricționează accesul la Twitter și amenință să îl blocheze definitiv
  Moscova nu exclude blocarea Twitter peste o lună
  Tagurile:
  Rusia, Twitter

  Știrile Zilei