13:51 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  948212

  Două fregate rusești au efectuat exerciţii militare prin simulare de distrugere a inamicului în Marea Neagră, unde se desfășoară în prezent exerciții majore NATO.

  BUCUREȘTI, 23 mart - Sputnik. Două fregate rusești au efectuat exerciţii militare prin simulare de distrugere a uni inamic naval în Marea Neagră, unde se desfășoară în prezent exerciții majore NATO, a anunțat în departamentul de suport informațional al Flotei Marii Negre.

  "Echipajele fregatelor Amiralul Makarov și Amiralul Essen ale Flotei Mării Negre au efectuat un exercițiu pentru a distruge un detașament de nave inamice imaginare într-unul dintre terenurile de antrenament navale din Marea Neagră", se spune în mesajul flotei.

  Potrivit legendei exercițiului, mijloace de recunoaștere de coastă a descoperit o dronă neidentificată deasupra obiectelor flotei. După ce au urmărit-o, militarii au stabilit că dispozitivul a aterizat pe pista pentru elicoptere a unei nave inamice simulate. Apoi comandamentul flotei a atribuit celor două fregate sarcina de a urmări urgent zona misiunii și de a preveni noi zboruri cu drone.

  „Amiralul Makarov” și „Amiralul Essen” au găsit un grup de nave de suprafață ale inamicului imaginar și, când au încercat să se apropie, au fost atacate. Echipajele de luptă ale fregatelor au intrat într-o luptă maritimă simulată, au respins un atac cu rachete prin apărare aeriană, folosind blocaje active și pasive ale războiului radio-electronic.

  "Mai mult, calculele focoaselor de rachetă și artilerie ale ambelor nave au elaborat algoritmul acțiunilor de distrugere a țintelor de suprafață ale inamicului condiționat cu arme de rachetă și artilerie", notează Flota Mării Negre.

  Acum, în Marea Neagră, sub conducerea României, au loc exerciții Sea Shield 21. La acestea participă navele din Bulgaria, Grecia, Spania, Olanda, Polonia, România, SUA și Turcia.

  Tematic

  Portal american: Apariția Su-57 în Turcia, „un coșmar” pentru NATO
  NATO și-a explicat motivele consolidării prezenței în Marea Neagră
  "Gaddafi a prevăzut acest lucru": Ce a organizat blocul NATO în Libia
  Tagurile:
  Rusia, NATO, Marea Neagră

  Știrile Zilei