09:16 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  17152

  Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului, însă nu a specificat ce preparat a ales să-și administreze acesta.

  BUCUREȘTI, 24 mart - Sputnik. Vladimir Putin și-a administrat prima doză a vaccinului rusesc din două etape împotriva coronavirusului, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Михаил Климентьев

  "Și respectiv, cam în trei săptămâni - a doua", a adăugat el.

  Președintele s-a vaccinat în ajun și, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, se simte bine.

  Ce tip de preparat a fost administrat șefului statului nu va fi specificat. Poate fi unul dintre cele trei vaccinuri rusești - Sputnik V, EpiVacCorona sau KoviVak. Doar primele două sunt aprobate pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 60 de ani. Conform instrucțiunilor, a doua injecție cu „Sputnik V” trebuie făcută în trei săptămâni, iar „EpiVacCorona” - în două sau trei săptămâni.

  "Toate cele trei vaccinuri rusești sunt absolut fiabile, absolut eficiente și absolut sigure. <...> Și ce fel de vaccin a ales președintele, știe doar el și medicul", a spus Peskov.

  El și-a exprimat speranța că vaccinarea lui Putin va constitui un exemplu pentru ruși.

  Anterior, s-a anunțat că, până în toamnă, liderul rus intenționează să revină la o stare mai activă: va trebui să comunice mult cu oamenii și să călătorească prin țară și prin lume.

  Tematic

  Putin a anunțat că se va vaccina marți
  Fosta asistentă a lui Biden l-a comparat pe Putin cu un leu
  Kremlinul: Putin nu se va vaccina în fața camerelor
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Dmitrii Peskov

  Știrile Zilei