03:13 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  31592

  Deputatul Dumei de Stat a analizat cum se vor reflecta asupra Moldovei procesele geopolitice care au loc pe continentul european.

  CHIȘINĂU, 25mart – Sputnik. Federația Rusă nu are relații cu Uniunea Europeană ca organizație, Bruxellesul le-a nimicit. În același timp, Moscova este disponibilă oricând să restabilească aceste legături. Acest lucru a fost declarat de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov după negocierile cu omologul său chinez Wang Yi.

  Parlamentarul rus Artiom Turov a făcut în studioului Sputnik un pronostic în ceea ce privește relațiile ruso-moldovenești pe fundalul unei discuții între Moscova și Bruxelles în limbajul sancțiunilor.

  "Pentru Rusia, poporul moldovenesc este unul frățesc, avem o istorie comună, o religie, o bază culturală. Federația Rusă va continua să promoveze o politică echilibrată și constructivă în raport cu Moldova, cu conducerea ei", a declarat deputatul Dumei de Stat.

  Interlocutorul a amintit de asemenea că edificarea relațiilor moldo-ruse depinde și de deschiderea Chișinăului oficial și a autorităților țării, de dorința lor de a găsi compromisuri și de a căuta anumite nișe reciproc avantajoase în cooperare.

  "Am reușit să realizăm multe în anii precedenți, în special în ceea ce privește susținerea în Rusia a producătorilor agricoli moldoveni. Este clar că declarațiile ministrului rus de Externe Lavrov se referă în primul rând la Uniunea Europeană, care a adoptat o poziție destul de neconstructivă", a adăugat parlamentarul.

  În opinia lui Turov, politica UE față de Rusia este construită unilateral și se bazează pe cursul sancțiunilor, promovată de Bruxelles.

  Tagurile:
  Moldova, Rusia

  Știrile Zilei