10:04 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  384160

  Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului "EpiVacCorona" formează o apărare imună triplă, a raportat Rospotrebnadzor. Datele privind principiile funcționării medicamentului sunt publicate pe site-ul oficial al departamentului.

  В России зарегистрирована вакцина Ковивак от COVID-19
  © Photo : ФНЦИ и разработки им. М. П. Чумакова
  Anticorpii interferează cu interacțiunea proteinei S SARS-CoV-2 cu receptorul celular - așa se formează prima linie de apărare. A doua linie de apărare formată de vaccinul rusesc „EpiVacKorona” devine anticorpii care împiedică fuziunea învelișului viral cu membrana celulară, există o rezistență la pătrunderea virusului. Dacă agentul patogen intră totuși în celulă, intră în acțiune o a treia linie de apărare - sunt activate elemente ale sistemului imunitar precum macrofagele, neutrofilele și celulele ucigașe naturale. În plus față de anticorpi, EpiVacCorona induce, de asemenea, un răspuns imun al celulelor T.

  Anterior, jurnalul „Infecție și imunitate” a publicat rezultatele primei și celei de-a doua faze de testare clinică a vaccinului la voluntari cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani: la 21 de zile de la primirea celei de a doua doze, toți participanții au dezvoltat anticorpi.

  EpiVacKorona este al doilea medicament (după Sputnik V) înregistrat în Rusia pentru prevenirea infecției cu coronavirus. Nu conține un virus viu și creează imunitate prin utilizarea peptidelor sintetizate artificial.

  De asemenea, în Rusia există încă două vaccinuri împotriva COVID-19 - Sputnik V, dezvoltat de Centrul Gamaleya și CoviVak de la Centrul Chumakov al Academiei de Științe din Rusia.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, rusesc, vaccin

  Știrile Zilei