02:40 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  41492

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat acuzațiile aduse de Joe Biden, potrivit căreia Xi Jinping și Vladimir Putin consideră că “autocrația reprezintă o tendință în viitor”, iar democrația nu funcționează în lumea nouă.

  BUCUREȘTI, 26 mart – Sputnik. În SUA sunt interpretate eronat viziunile președintelui Rusiei, Vladimir Putin, despre democrație, numindu-l autocrat, fiecare țară are acel sistem, care răspunde cel mai bine specificului național, iar impunerea oricărui alt sistem este inacceptabilă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  În timpul primei sale conferințe de presă, susținută joi, președintele SUA Joe Biden, a declarat că Xi Jinping este unul din acei lideri, aidoma președintelui Rusiei Putin, care crede că “autocrația reprezintă o tendință în viitor”, iar democrația nu funcționează în lumea nouă.

  “Eroarea constă în faptul că în cazul în care o țară nu corespunde parametrilor americani, aceasta este calificată în America cu tot felul de cuvinte, inclusiv drept o autocrație. E greșit. Fiecare țară are acea democrație, care reprezintă un sistem ce răspunde cel mai bine tradițiilor naționale, istoriei acestei țări și specificului actual”, a declarat Peskov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă Biden apreciază corect viziunile politice ale lui Putin.

  Reprezentantul Kremlinului a subliniat că Rusia tratează și va trata cu respect orânduirea din fiecare țară. Peskov a fost rugat să precizeze dacă în acest caz, în opinia lui Putin, există în lume state nedemocratice sau toate statele sunt democratice în felul lor.

  “Fiecare stat arată așa cum stabilește poporului acestei țări. Impunerea oricărui alt sistem de organizare, un sistem politic sau oricare altul – este inacceptabilă. Anume aceasta este viziunea asupra lumii a Rusiei în afacerile internaționale”, a răspuns purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

  Potrivit lui, există grupuri de state care, dimpotrivă, consideră obligatoriu procesul de “democratizare forțată a întregii lumi”. “În același timp, ei refuză să observe că în toate acestei țări, pe care ei le consideră democratice, există sisteme cu totul diferite. E vorba de niște sisteme diferite în SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și Olanda”, a adăugat el.

  Peskov a refuzat să specifice dacă există o țară pe care președintele Rusiei o consideră nedemocratică. “Nu voi răspunde la această întrebare. Cunoașteți declarațiile lui Putin în această privință, doar recitiți-le. Totul este publicat pe site-ul administrației prezidențiale”, a menționat reprezentantul Kremlinului.

  Tematic

  Trump a comentat căderea lui Biden pe scara avionului
  Fosta asistentă a lui Biden l-a comparat pe Putin cu un leu
  Kim îi dă peste nas lui Biden – răspuns pentru SUA!
  Presa germană, despre dezamăgirea Berlinului față de administrația lui Joe Biden
  Tagurile:
  Joe Biden, Vladimir Putin

  Știrile Zilei