13:42 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (203)
  23092

  În Uniunea Europeană cererea pentru vaccinul rusesc Sputnik V crește într-o progresie geometrică, susține purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 26 mart – Sputnik. Cererea pentru vaccinul rusesc Sputnik V crește în UE cu o progresie geometrică, Rusia speră că afirmațiile din Comisia Europeană despre lipsa necesității unor achiziții centralizate nu vor influența deciziile de înregistrare a vaccinului în Europa, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

  “Am atras atenția la anumite afirmații publice din partea unor reprezentanți ai Comisiei Europene, inclusiv a comisarului european pentru piața internă, Thierry Breton, potrivit căruia nu sunt necesare achiziții centralizate în UE ale preparatului Sputnik V”, a declarat ea.

  Oficialul a menționat că CE continuă cooperarea exclusiv cu firmele din UE, SUA și Marea Britanie în privința achizițiilor vaccinurilor.

  Zaharova a amintit că Sputnik V a fost înregistrat de Ministerul Sănătății din Rusia în august a anului trecut. Din atunci, “partenerilor interesați li s-a propus să participe la studii clinice comune, să convină asupra parametrilor livrărilor, să discute despre localizarea producției”.

  “Cu toate acestea, chiar și acum, când nu mai există dubii despre eficiența și siguranța Sputnik V, după ce a crescut cererea mondială la acest preparat într-o progresie geometrică, inclusiv în unele state din UE, domnul Breton respinge în mod categoric necesitatea UE în preparatul rusesc”, a declarat Zaharova, întrebându-se dacă nu cumva această abordare este una politizată.

  “Ne-am dori să credem că o astfel de atitudine față de Sputnik V în Comisia Europeană nu va afecta ritmurile de examinare a solicitării depuse de Rusia pentru înregistrarea vaccinului rusesc de către Agenția Europeană a Medicamentelor”, a declarat ea.

  Eficiența vaccinului în proporție de 91,6 la sută este confirmată de studiul publicat în prestigioasă revistă The Lancet. Sputnik V a fost creat în baza unei platforme sigure și studiate pe larg, în baza vectorilor adenovirusurilor umane. În preparat sunt utilizați doi vectori pentru două doze în procesul de vaccinare, fapt care contribuie la dobândirea unei imunități puternice, comparative cu vaccinurile care utilizează același mecanism în ambele doze.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (203)

  Tematic

  Le Pen cere autorizarea Sputnik V în Franța fără aprobarea EMA
  EMA va trimite experți în Rusia, care să verifice datele legate de Sputnik V
  Spitalele din Rusia au primit Sputnik V care nu are nevoie de temperaturi scăzute
  Sondaj: Mai bine de un sfert dintre francezi doresc să se vaccineze cu „Sputnik V”
  Maia Sandu: Ne dorim suportul Rusiei pentru acces la vaccinul Sputnik - V
  Dezvoltatorii Sputnik V au răspuns la afirmațiile lui Macron despre războiul vaccinurilor
  Serbia va produce vaccinul Sputnik V pe teritoriul său
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, vaccin, Sputnik V

  Știrile Zilei