22:41 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  2161402

  Pentru prima dată în istoria Rusiei moderne, trei submarine nucleare rusești au efectuat o manevră unică în Arctica.

  BUCUREȘTI, 26 mart - Sputnik. Pentru prima dată în istoria Rusiei moderne, trei submarine cu putere nucleară ale Marinei au apărut împreună de sub gheață. Comandantul șef al marinei, amiralul Nikolai Evmenov, a raportat acest lucru comandantului suprem al forțelor armate Vladimir Putin.

  Potrivit lui Evmenov, gheața avea o grosime de un metru și jumătate. Submarinele au ieșit la suprafață „conform unui singur concept și plan la momentul stabilit într-o zonă cu o rază de 300 de metri”.

  Unul dintre transportatorii de rachete nucleare a efectuat trageri practice de torpile. După lansare, torpila a fost ridicată la suprafață într-o gaură special echipată.

  Expediția Arctic Umka-21 se desfășoară încă din 20 martie sub conducerea principalului comandament al Marinei. După cum a remarcat președintele, nu are analogi în istoria sovietică și modernă a Rusiei. El a adăugat că în timpul expediției au confirmat „capacitățile ridicate de luptă ale armelor interne, fiabilitatea lor de funcționare în condiții extreme”.

  În total, Umka-21 a implicat peste 600 de militari și civili, aproximativ 200 de tipuri de arme, militare și echipamente speciale. În zona expediției, temperatura medie este de minus 25-30 de grade Celsius, vântul în rafale atinge 32 de metri pe secundă.

  Tagurile:
  Submarine, Arctica

  Știrile Zilei