04:57 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  32771

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a relatat anumite detalii despre preconizata conferință video a lui Vladimir Putin cu Angela Merkel și Emmanuel Macron.

  BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik. Conferința video a liderilor Rusiei, Germaniei și Franței, Vladimir Putin, Angela Merkel și Emmanuel Macron este în proces de coordonare, iar unul din subiecte va fi cel al Donbasului, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  Mai devreme, purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a declarat că videoconferința liderilor Rusiei, Germaniei și Franței, nu a avut loc luni. Oficialul german nu a oferit alte detalii.

  “Continuăm coordonarea cu Berlinul și Parisul. Când vor exista rezultate concrete a coordonării, vom oferi informații”, a declarat Peskov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă videoconferința va avea loc luni.

  Întrebat de ce conferința nu presupune și participarea președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că nu este vorba de un eveniment în formatul grupului normand. “Vor exista subiecte de discuți de o altă natură”, a menționat el.

  “Fără nicio îndoială, într-un astfel de format e imposibilă evitarea subiectului Donbasului. Desigur, acest subiect va figura pe agenda discuțiilor. Dar nu e singurul subiect”, a specificat el.

  Peskov a mai adăugat că deocamdată nu a fost stabilită o dată exactă a desfășurării conferinței video.

  Tematic

  Kremlinul a comentat afirmațiile lui Biden despre Putin și Xi Jinping
  Putin a explicat de ce nu s-a vaccinat public împotriva coronavirusului
  "Fiți bărbat."Kadîrov l-a îndemnat pe Biden să discute cu Putin
  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Angela Merkel, Vladimir Putin

  Știrile Zilei